USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Çeltek’ten veryansın

Başkan Çeltek’ten veryansın
19-04-2013 18:48
Google News

Borsa Başkanı Ahmet Çeltek, mayıs ayında yapılacak olan seçimler öncesinde bazı basın yayınganlarında yer alan haberlere tepki gösterdi.

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek, Mayıs ayında yapılacak seçimler öncesinde kendisi hakkında yerel gazetelerde çıkan haberlere tepki gösterdi. Başkan Çeltek, 3 gazetede kendisi hakkında çıkan haberler nedeniyle basın toplantısı düzenlediğini belirterek, “3 gazetede aleyhime yazılar aslı astarı olmayan ta sekiz on yıl öncenin şeylerini öne alarak, hatta bazı gazeteciler öyle bir terbiyesizlik yaparak yazmış ki, Ahmet Çeltek hangi yüzle aday oluyor. Herhalde aday olmak için bir yerlerden geçmek gerekiygaliba veya o şahsa sormak gerekiyeğer bu şahsın benimle gazeteciliğin dışına çıkmış bir olay özel bir hıncı varsa gelir benle konuşur ve özel hıncını görüşürüz.  Hepinizin bildiği üzere Ticaret Borsamız Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak olan seçim sürecine girmiştir. Bu 2013 yılında Mart ayında yapılması beklenen fakat bir takım sebeplerden ötürü Mayıs ayına ertelenen oda ve borsa seçimleri öncesi üyelerimizin büyük çoğunluğunun desteği ile tekrar başkan adayı olduğumu daha önceden duyurmuştum. Ki ben bunu bölge bölge gezerek üyelerimin talebi ve istekleri üzerine aday oldum. Eğer böyle bir talep gelmeseydi benim tekrar aday olmam mümkün değildi. Yıllardır bu kuruma başkanlık yapmış olmanın gurur ile bu yola çıktık. Bu yolda hiçbir arkadaşımıza çamur atmadık. Bugün sabah okumuş olduğumuz her nedense 2009 seçimlerinde de bizlerle uğraşmaktan yılmayan bazı gazeteci arkadaşlar tarafından yapılan haberler bizleri son derece üzmüş aynı zamanda da sevindirmiştir. Gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan bu tarz yorum ve yakıştırmaların, borsa seçiminin yaklaştığı şu süreçtetaya çıkması düşündürücüdür ve kişileri yıpratmaya yöneliktir. Bizler yıllardır elimizden geleni yaptık. Borsanın çıkarları için kendi özel işlerimizden feragat ettik. Bazen üst düzey yetkililer ile bile karşı karşıya kaldık. Benimle tek başlarına mücadele etmeye korktukları için böyle kaçak göçek çalışıyorlar. Seçimler öncesi benim adaylığımdan korktukları için gösterdikleri çaba maalesef bugün ilimizin öncü kuruluşlarından biri olan Ticaret Borsasını itibarsızlaştırmaya yöneliktir. Başta Tokat halkı olmak üzere borsa üyeleri seçimlerde gereken cevabı verecektir” dedi.

Ahmet Çeltek’le problemleri var

Yazılan iddialarla ilgili olarak herkesi mahkemelere davet eden Başkan Çeltek, “Eğer burada benim bir zimmet veya menfaat varsa gidip de sayın başbakanımızın söylediği gibi ispat etmeyen şerefsizdir. Neden yapıldığını söyleyeyim, kimsenin borsayla falan bir problemi yok. Sadece problemleri Ahmet Çeltek ile, neden? Ahmet Çeltek doğruları konuştuğu için, yılmadığı için, korkmadığı için. Bahsedilen süreçte Tokat belediyesi ile ilgili bir sürecimiz devam etmektedir. Tokat belediyesi 2006 yılında bizden iki yüz milyar para istemiş. Niye istemiş biliymusunuz bu parayı, arsayı ucuz fiyata aldınız, pahalı fiyata sattınız diye. O günün başkanı Nizamettin Aydına gidip sorabilirsiniz. Bu arsanın biz yarı hissesini belediyeden aldık. Diğerlerini şahıslardan aldık. Belgeler elimizde. Bunları her zaman ispat etmeye hazırız. Dutoğlu’nun imzası var bu belgelerde. Ayrıca tekrar belediye o tarihlerden hemen sonra benim hakkımda görevi kötüye kullanmak diye bir dava açmış ve bu dava red ile sonuçlanmış. Konuşan insanlar Ahmet Çeltek’i yıpratmak için konuşuyor. Bu da benim için çok büyük bir şanssızlık. Ya beni tanımıyorlar ya da benim şahsımdan korkuyorlar. Varsa bir sıkıntıları Cumhuriyet savcılığıda gidebilirler.

Binanın yıkım kararı… Belediye tekrar bizim bu yapmış olduğumuz bina için yıkım kararı aldı. Kanunsuz yaptın adaletsiz yaptın çeşitli bahaneler bulmak için, yani iki yüz milyarı alamadıklarından dolayı… Bunlarda sayın belediye başkanımızın haberinin olacağını ve bu kadar kendisini küçülteceğine de inanmıyorum. Ama Kömür denilen gazeteci kanal 60 belediye başkanımızın da adını kullanıyor. Bu başkanımız için de bir şanssızlıktır. Çok yanlış bir şey. Başkanımız Tokat’a hizmet vermektedir. Kalkıp da bu işlerle uğraşacağını tahmin bile etmiyorum. Belediye başkanı da bu insanı benim adımı neden kullandın derse bende mutlu olacağıma inanıyorum. Bu çıkan yazılar beni durduramayacaklar. Bu çıkan yazılar benim lehime gelecektir. Nizamettin Aydın bize 5 milyar verin dedi, bizde yönetim kurulu arkadaşlarımızla konuştuk, 5 milyar daha fazlasını verdik. O arsa ucuza falan alınmadı. Belediye bizden 200 milyar istediği zaman biz belediyeye yardım olarak belki verebilirdik ama bizim yönetmeliğimizde şu var; toplumun yararına bir yer olursa yardım yapabiliyoruz. Direkt para verme şansımız yok. Bu arkadaşımızda birilerinin gazı ile bunu istemiş. Bu işin buraya geleceğini bilseydi bu işin içerisine hiç girmezdiler. Tokat Belediyesinin bir trilyona mı ihtiyacı var, mesele o bir trilyon meselesi değil. Mesele başka bunu abartanlar başka. Ama ben isterim ki bir Tokatlı olarak birbirimizin ayağına çelme takana kadar, herkes işine baksa daha iyi olur. Basın demek, sahtekarlık, yalan, birilerini kötü duruma düşürmek demek değil. Benim alnım ak yüzüm açık. Her zaman herkese hesap vermeye varım” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47